beliandjeo

Ja i moj andjeo čuvar

Kako znaš ko je tvoj andjeo čuvar? Kako uopšte znaš ko ili šta su andjeli? Da li baš svako ima svog andjela čuvara? I šta je funkcija andjela?
Verovatno su mnogi od nas postavljali slična pitanja sebi i drugima. O andjelima se mnogo piše,oni su sastavni deo religija, obično su predstavljeni kao glasnici, šaptači, zaštitnici…
Samo, ja ipak mislim da o andjelima najviše možemo saznati iz priča iz svakodnevnog života bez suvišne filozofije i mističnosti. Tako sam odlučila da napišem svoje upoznavanje sa mojim andjelom čuvarom, dragim Gabrijelom.
Još kao dete sam često uzimala mamin novčanik i gledala ikonu Belog Andjela, koju je ona uvek nosila sa sobom. Tada nisam znala zašto me toliko privlači, ali svejedno sam uživala svaki put kad sam je gledala.
Kad sam bila u srednjoj školi, sanjala sam san koji nikad neću zaboraviti i tad sam shvatila ko je moj andjeo čuvar. U snu sam sa mojom prijateljicom u nekom jako ruznam okruženju, buka, vriska, razbijanje, vatra… Mi bežimo, uplašene smo, izgubljene… I odjednom se menjaju oblaci, tama postaje svetlost, nebo postaje plavo i pojavljuju se bele stepenice koje vode prema suncu. Mi kao hipnotisane penjemo se do vrha i odjednom se pojavljujemo na predivnoj zelenoj livadi a ispred nas se nalazi bela kuća, bolje rečeno dvorac i ispred kuće u prekrasnij stolici sedi zena sa osmehom na licu i gleda u nas. Mi joj prilazimo i ona nam govori da sednemo pored nje. Pričale smo sa njom (na žalost, razgovora se ne sećam) , samo zam da sam bila žedna i tražila da pijem vode, a ona mi je rekla ” nastavi se penjati stepenicama, na vrhu ćes videti česmu”. Tako je i bilo, ja pijem vodu kad ispred mene slika Belog Andjela. Gledam je i srećna sam, i govorim njima da vidim andjela a žena mi govori “dodirni ga” ,to sam i uradila i tad sam se probudila.
Posle toga sam ga sanjala još dva puta, u zadnjem snu mi je rekao da kupim njegovu ikonu i stavim je na tačno odredjeno mesto u stanu, i danas mi stoji na tom mestu. Kada sam pre nekoliko dana krečila stan, ikonu sam skinula i zaboravila da je vratim, kad sam legla u krevet ne mogu da zaspem, osjetim njegovo prisustvo, kao da želi nešto da mi kaže, ustanem iz kreveta i odem da pijem vodu,a pogled mi zastane na zidu gde je bila ikona i tad sam shvatila šta mi je hteo reći :) .
Sad slobodno mogu da kažem da smo, ja i moj Gabrijel, pravi prijatelji. Bilo je perioda kada sam bila ljuta na sve, a na njega možda čak i najviše, ali nekako kad sve to prodje opet shvatim koliko ljubavi i pomoći mi pruža i stvarno sam srećna što mogu da ga osetim i što sam ga skoro uvek svesna.
I  jedna napomena za kraj: ne trebamo očekivati od andjela da nam reše probleme, jer oni vrlo dobro znaju da mi imamo slobodnu volju i NIKAD NAS NEĆE NAVESTI DA URADIMO NEŠTO PROTIV SVOJE VOLJE. Andjeli pomažu tako što, kada ih iskreno zamolimo za pomoć, ponude ti ideju, navedu te na pravi put, pomognu ti da upoznaš prave ljude, ali oni ne rešavaju naše probleme jer ta odgovornost pripada isključivo nama!
Navesću reči moje drage prijeteljice, koja je meni sve to lepo objasnila, kada sam je pitala kako to da mi andjeo ne može pomći da se zaposlim a iskreno ga molim?
Evo tacnog procesa:
Ti pitas za pomoc -> Andjeo ti javi ideju da zamisljas sebe kako radis posao koji volis -> Ti dobijes tu ideju i osetis srecu zbog toga -> Onda ti zamisljas i time privuces dogadjaj…
Zato je jako bitno da uvek slušamo sebe i svoje emocije, pratmo znakove koji se pojavljuju na neočekivanim mestima, jer sve su to reči andjela.
Ljubim vas
ČarbneRuke

Ein Gedanke zu „Ja i moj andjeo čuvar

  1. Dimpl

    Divno! Verujem u andjele cuvare. Kada se osvrnem i malo bolje razmislim o nekim dogadjajima iz proslosti, shvatam da me je moj andjeo mnogo puta stitio i spasavao. :)

    Antworten

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>